Vuxensim

Vuxensim är en viktigt del i vår verksamhet som visar på att glädje, vänskap och hälsosam livsstil varar hela livet! 


Vuxencrawl Nybörjare

Förkunskaper: 200 Vattenprovet (200 meter valfritt simsätt, varav 50 meter på rygg). Kunna vara under vattnet.

Efter kursen ska deltagare kunna simma avslappnad crawlsim och ryggsim, minst 50 meter. Deltagare ska kunna simma ett tävlings och ergonomiskt bröstsim, har testat på fjärilsim. Deltagare kommer att få kännedom om de mest grundläggande teknikövningar och träningsmetoder för att på egen hand kunna utvecklas vidare eller gå vidare till nästa steg - Crawlfortsättning.

Vuxencrawl Fortsättning

Förkunskaper: simma 50 meter crawl med tre- eller tvåtaktsandning och voltvändning, 50 meter tävlingsryggsim, 200 meter bröstsim varav 50 meter tävlingsbröstsim.

Kursens mål är att utveckla simsättens grundteknik med fokus på detaljerna.  Lektionerna innehåller stor variation av teknikövningar som förbättrar balans, grepp, koordination och sammansatta simningen med vändningar upp till 200 meter.  Förutom crawlsimmet kommer du utveckla tävlingsryggsim, tävlingsbröstsim och kommer även bekanta dig med fjärilsim.

Masters

Masters är ett simmargäng på 20 simmare som under många år har utvecklat en stark sammanhållning och vänskap. Gruppen består av före detta elit och träningssimmare men även av simmare som har anslutit till gruppen från vuxencrawlgrupperna där de har lärt sig simma alla simsätt i vuxen ålder. Mastersgruppen tränar 2-4 gånger/vecka och tävlar minst en gång per år. Masters SM är en favorit tävling! 

För mer information kontakta oss via e-mail: swimpowersweden@gmail.com 

Vuxensimskola

Vuxensimskola är för dig som är osäker i vattnet, kan ej simma eller simmar otillräckligt bra för att kunna känna sig trygg eller motionera. Detta är inte en simskola för barn men ungdomar som behöver hjälp med vattenvana och simkunskap kan platsa i den. 

Den här kursen passar även dig som går i skolan på högstadiet (8-an eller 9-an) och behöver simträna i detta fall vid godkänt vattenprov tilldelas ett intyg. 

15 lektioner, lektionens längd är mellan 45-60 min. Undervisningen är i Undervisningsbassängen där du kan bottna och när du är redo simmar vi i 25- metersbassängen. 

Inga förkunskaper krävs men rätt inställning och tålamod. 

Det finns två steg på vuxensimskola hos oss:

1.   Vuxen Nybörjare 
Här jobbar vi med vattenvana, flyter med eller utan hjälpmedel, inlärning av utandning i vattnet och inandning vid huvudlyft eller rotation, teknikgenomgång av bröstsim och ryggsim. Vi simmar 10-25 meter på mage och/eller rygg. 

2. Vuxen Fortsättning 
Målet för fortsättningskursen är att jobba mot simkunnigheten som är minst 200 meter valfritt simsätt, varav 50 m på rygg. Livräddningskunskap och teoretisk kunskap i bad, is, -och båtvett. Kunskap i hur deltagare kan utveckla sig själv vidare genom motion eller mer simsättsinriktad träning inom klubben.